Skupina Triglav na pomoč beguncem iz Ukrajine

V dobrodelni akciji pod okriljem Vse bo v redu, zavoda Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti, so se povezale družbe Skupine Triglav v Sloveniji in zaposleni Skupine v okviru internega programa Triglav.smo

Plod sodelovanja je, da so zaposleni Skupine Triglav skupaj z donacijami družb Skupine Triglav zbrali 310.687 EUR. Z zbrano denarno pomočjo si želijo vsaj malo ublažiti številne stiske, s katerimi se begunci iz Ukrajine soočajo tukaj, med nami, zaradi posledic vojne, ki divja v njihovi državi.

Zbrane prispevke zaposlenih in donacije posameznih družb Skupine Triglav bo Zavod Vse bo v redu predal organizacijam, ki so aktivno vključene v reševanje humanitarnih stisk, povezanih s posledicami vojne v Ukrajini.

Slovenska Filantropija bo izvajala programe za integracijo, psiho-socialno pomoč in podporo pri vključevanju beguncev na trg dela v različnih krajih po Sloveniji, kjer so begunci nastanjeni. Zveza prijateljev mladine Slovenije bo izvajala programe za socialno varstvo in pomoč pri nakupu šolskih potrebščin ter letovanju otrok. Smučarska zveza Slovenije nudi pomoč ukrajinski A ženski biatlonski reprezentanci ter članom mlajših biatlonskih selekcij. Donacije sredstev Zavodu Slovenski mladinski orkester bodo namenjene za pomoč pri bivanju članov Ukrajinskega mladinskega simfoničnega orkestra, ki so se pred vojno vihro zatekli v Slovenijo.